.δ.
 

 

ΠΝΕΥΜ.ΛΟΓΟΙ - ΟΜΙΛΙΕΣ

 
 

2004

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (Μηνός Φεβρουαρίου 2004)
________________________________________________

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2004.

Ετελέσθη το κτητορικό μνημόσυνο, υπό του Καθηγουμένου, των πατέρων της Μονής με την παρουσία πλήθους πιστών.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2004.

Ο Άγιος Καθηγούμενος μετά των ιεροδιακόνων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και αδελφών της Ι.Μ. Πετράκη, π. Ιερωνύμου Κυριαζή και Θεοδοσίου Μανώλη, ετέλεσε τον πανηγυρικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας εις το μετόχι της Ιεράς Μονής, Αγ. Χαράλαμπο Κερατέας. Μετά το τέλος του Εσπερινού ο Άγιος Καθηγούμενος και η συνοδεία του παρακάθησαν σε γεύμα και ακολούθησε πνευματική συζήτηση και διδαχή από τον Καθηγούμενο εις του παρευρισκομένους οικοδεσπότας και πιστούς.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2004.

Πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία εις το Μετόχι της Ι. Μ. Άγιο Χαράλαμπο Κερατέας, την οποία και ετέλεσε ο εκπρόσωπος του Καθηγουμένου αρχιμ. π. Ισίδωρος, συνοδευόμενος από τους ιεροδιακόνους της Ι. Αρχιεπισκοπής και αδελφούς της Ι.Μ. Ασωμάτων Πετράκη π. Θεοδοσίου Μανώλη και Ιερωνύμου Κυριαζή.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2004.

Ετελέσθη μνημόσυνο δια τον κοιμηθέντα πρώην Ηγούμενο της Ι. Μ. Ασωμάτων Πετράκη π. Χαράλαμπο Βασιλόπουλο εις το καθολικό της Μονής παρουσία του Καθηγουμένου και των πατέρων αυτής.

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2004.

Σήμερα ετελέσθη ιερά αγρυπνία στο καθολικό της Ιεράς ημών Μονής επί τη μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος. Η αγρυπνία ξεκίνησε στις 9μ.μ. παρουσία του Αγίου Καθηγουμένου και των πατέρων της Ιεράς Μονής.

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2004.

Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός «της Συγγνώμης».

Κατά την διάρκεια του κατανυκτικού εσπερινού, ο οποίος ετελέσθη εις το καθολικό της Μονής μας, ο Άγιος Καθηγούμενος εις την ομιλίαν του ετόνισε την σπουδαιότητα και την σημασία των πατερικών κειμένων στη ζωή του Χριστιανού κάνοντας μια αναλυτική παρουσία του ασκητικού βίου των πατέρων της Γάζης Βαρσανουφρίου και Δωροθέου.

Κυριακή 29 Φεβρουαρίου 2004.

Α΄ Νηστειών Ορθοδοξίας.

Τρισάγιο εκτός του καθολικού στον τάφο του π. Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων από τον Σύλλογο Τσαριτσάνης Λαρίσης. Μετά το πέρας του τρισαγίου μίλησε ο θεολόγος κ. Ι. Μπουγάτσος.

Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός.

Κατά την διάρκεια του κατανυκτικού εσπερινού που ετελέσθη στο καθολικό της Ι. Μονής ο Άγιος Καθηγούμενος μέσα από την ομιλία του ανέπτυξε την μεγίστη σημασία της ταπεινοφροσύνης όπως αυτή περιγράφεται στον λόγο περί ταπεινώσεως του αββά Δωροθέου. Ο Άγιος Καθηγούμενος ανέπτυξε την σπουδαιότητα της ταπεινοφροσύνης στη ζωή του Χριστιανού και πως αυτή μπορεί να ενισχυθεί με τη χριστιανική βιοτή και την ένωση του πιστού με τον Θεό μέσα από τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας.