.δ.
 

 

ΠΝΕΥΜ.ΛΟΓΟΙ - ΟΜΙΛΙΕΣ

 
 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ
& ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ (1/4/06)


ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ


Πραγματοποιήθηκε στην Grottaferrata της Ιταλίας από 22 έως και 26 Σεπτεμβρίου 2005 το ετήσιο Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο με θέμα: "Ορθόδοξος Μοναχισμός στη Φιλανδία και στις υπόλοιπες Βαλτικές Χώρες". ΣΧΕΤΙΚΑΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ 9ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

Συνεκλήθη η Γενική Σύναξη της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής Πετράκη σε ημερίδα με θέμα: <<Η Διακονία του αγάμου κληρικού εις την Εκκλησία>>.
Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Μονής μας, ιερουργούντος του ηγουμένου μας Αρχιμανδρίτου πατρός Ιακώβου Μπιζαούρτη.
Αμέσως μετά ξεκίνησε η ημερίδα, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής μας κήρυξε την έναρξη και χαιρέτισε τους Πατέρες με ομιλία.
Ο Μακαριώτατος δεν παρέστη διότι μετέβη αιφνιδίως στο εξωτερικό.
Ακολούθησε η εισήγηση του πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ηλία Μαστρογιαννοπούλου, με θέμα: <<Σύγχρονες μορφές αγάμων εν τω κόσμω κληρικών και η διακονία τους>>.
Κατόπιν ακολούθησε η δεύτερη εισήγηση του πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιερωνύμου Νικολόπουλου, με θέμα: <<Η εν πνεύματι και αληθεία διακονία του αγάμου κληρικού>>.
Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις προς τους εισηγητές από τους Πατέρες της Ιεράς Μονής μας και συζήτηση.
Τέλος έγινε η καταληκτική εισήγηση από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής μας και ακολούθησε δεξίωση.


________________ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ____________________


ΣΥΝΑΞΗ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ


Το Σάββατο 29.1.2005 πραγματοποιήθηκε σύναξη των Ιεροψαλτών του καθολικού και των Μετοχίων της Ιεράς Μονής μας, παρουσία του καθηγουμένου της Μονής πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου π. Ιακώβου Μπιζαούρτη και παρουσία πατέρων αυτής.
Κατά τη διάρκεια της σύναξης ο άγιος καθηγούμενος ευχαρίστησε τους ψάλτες δια την ακάματο παρουσία και προσφορά τους εις το ιεροψαλτήριο της Μονής μας και ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας.
Η σύναξη τελείωσε με τις συμβουλευτικές παραινέσεις του αγίου καθηγουμένου για ενίσχυση του ιεροψαλτικού έργου, όπως αυτό πραγματοποιείται με πολύ ευλάβεια και υπευθυνότητα εις την Ιερά Μονή μας, το οποίο και αναμφισβήτητα συντελείται τα τελευταία χρόνια εις την Ιερά ημών Μονή.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


>>>>>> 2 0 0 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ <<<<<<